Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] [PROJEKT]: ◢ XPvP.PL ◣ Oceń pomysł na projekt!

~ Avaterys ~

XPvP.PL - Elite PvP server!  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pomys? Ci si? podoba?

• Tak;
      7
    • Nie;
      11
    • Nie wiem.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

!

!

!

!

_________________________________________________________________________________________

Witam,

Słuchajcie, przychodzę do Was dzisiaj z pewnym pytaniem.

Od niemal miesiąca kminimy nad oryginalnym serwerem z wysokim poziomem rozgrywki, czymś, czego jeszcze nie było, a zarazem prostego i przeszedł nam do głowy pewien pomysł...

mSdf.gif

Pewnie zastanawiacie się jak wyglądałaby rozgrywka na takim serwerze?

Ciągłe bicie się bez celu przecież stanie się po jakimś czasie nudne...

Otóż u nas tak by nie było!

Rozgrywka będzie opierała się na jednej głównej arenie, która będzie połączona

z LOBBY, tak jak na każdym innym serwerze PvP, ale oprócz niej 20 innych, tematycznych

aren na osobnych serwerach, spinanych przez PROXY.

Każda arena będzie miała swój własny system PvP tj. jedna na miecze, druga na łuki,

trzecia jeszcze na coś innego, wszystkie w różnym stylu.

Oprócz tego wyzywanie graczy na pojedynki (1vs1, 2vs2) również na kilku

tematycznych arenach, tworzenie indywidualnych turniejów PvP.

Cała gra opierałaby się na tzw. MONETACH, które zdobywałoby się za

zabicie innych graczy. Ile wydropiłoby ich byłoby zależne od doświadczenia przeciwnika.

Zaczynałoby się od 1 poziomu z zerową ilością monet, następnie za te monety kupowałoby

się nowe możliwości m.in. bronie, dostęp do nowych aren, nowe enchanty itd...

Jakby tego było mało automatyczne eventy na scoreboardzie, automatyczne parkoury,

które również byłyby podpięte do "monet".

Jakby tego było mało serwer byłby dwujęzyczny, przy wejściu na serwer wybierałoby się

język angielski, lub polski, ponieważ byliby gracze nie tylko z polski...

Wszystko na maszynie 64GB RAM z najnowszymi dyskami SSD, 8 rdzeniowymi procesorami,

realne i działające bez lagów 2500 slotów.

Napiszcie co o tym sądzicie, jest również ankieta u góry tematu! :-)

Realna data ewentualnego startu: WIOSNA 2014.

_________________________________________________________________________________________

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Nie. Robisz tysiące serwerów. Masz duże ambicje, ale wykonanie marne. Out. Nie chcę żadnego serwera od ciebie

Cześć,

Nie pytam o moją osobę, tylko o ogólny pomysł na projekt. To, czy zrobię ten serwer, czy nie - nie zależy od Ciebie, chcę znać opinię na temat samego projektu, który myślę, że jest dość ciekawy. ;)

Serwer zależy w dużym stopniu od ludzi - to jest fakt, ale nie oceniajmy mnie, tylko sam pomysł, bo to osobny temat, który był wałkowany wiele razy i będę próbował tak długo aż się uda, bo kiedyś musi. ;)

Pozdrawiam.

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Cześć,

Nie pytam o moją osobę, tylko o ogólny pomysł na projekt. To, czy zrobię ten serwer, czy nie - nie zależy od Ciebie, chcę znać opinię na temat samego projektu, który myślę, że jest dość ciekawy. ;)

Serwer zależy w dużym stopniu od ludzi - to jest fakt, ale nie oceniajmy mnie, tylko sam pomysł, bo to osobny temat, który był wałkowany wiele razy i będę próbował tak długo aż się uda, bo kiedyś musi. ;)

Pozdrawiam.

Sam pomysł jest dobry. Jeśli nie będzie się to opierało na skryptach w 100% to może wypalić

Opublikowano

"Od niemal miesiąca kminimy.." 2,5Tyg. temu padł X-HARD, więc jaki kurwa miesiąc? Robiłeś x-harda, myśląc nad innym serwerem?

Serwer nie wypali. Jestem pewien na 100%.

Tak, tak, reportuj ;d

Opublikowano

Sam pomysł jest dobry. Jeśli nie będzie się to opierało na skryptach w 100% to może wypalić

Nie będzie się opierało najprawdopodobniej w ogóle na skryptach, bo skrypty to zło... ;)

Od SKRIPT odszedłem całkowicie, od kilku tygodni siedzę w Javie i jest to wygodniejsze, bardziej przydatne, więc cały serwer byłby na dobrze napisanych, wydajnych wtyczkach. ;)

Na tak duży serwer skrypty, to samobójstwo. :-)

Pozdrawiam.

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Ja nie mówię, że tylko na skryptach.

@3up +1.

Avaterys. Jak coś zrobisz to rób porządnie. Skąd wiesz, że będzie to "duży serwer"?

Opublikowano

Pomysł ogólnie ciekawy, mam nadzieję, że wypali.

Witam,

Dziękuję bardzo za opinię, nie odnoszącej się bezpośrednio do mojej osoby, a do samego projektu, bo to jest ważne. ;)

Risen.: Jesteś śmieszny. Mówiąc szczerze, jestem dumny, że ktoś podszywa się pod takiego randoma jak ja, fejm rośnie... :-)

Pozdrawiam.

@Kacki: Zawsze staram się robić wszystko porządnie, ale niestety wiele razy byłem pod dużą presją czasu, musieliśmy wszystko robić na szybko, dlatego teraz chcę na spokojnie i wystartować dopiero w okolicach kwietnia-maja 2014, kiedy wszystko będzie naprawdę dopracowane, wcześniej wypuścimy betatesty itd...

Co do tego, czy będzie to "duży serwer" jak to kiedyś powiedziała pewna osoba, którą serdecznie pozdrawiam "masz smykałkę do reklam" i tu się zgadzam. ;)

Praktycznie na każdym moim serwerze było 150-200 osób online, a były tworzone na szybko, reklama była praktycznie tylko na forach, a teraz mamy takie fundusze, że nie ma problemu z zakupem reklamy na jakiejś dużej stronie o odpowiedniej tematyce, gdzie dotrze to do dużej ilości potencjalnych graczy. ;-)

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

x-hard padl przez minegold bo go z ddosowal :( a tak wogule nie za bardzo umiesz robic serwery chyba ze bedzie dozo graczy jakies autorskie pluginy i wogule (nie skrypty)

eJw9jEEKwlAMBfc5xbuAYJUeoAcQRITiMtKgD_r_

Opublikowano

Po co jak serwer padnie?

Po co ten kretyński komentarz, gimnazjalisto? :-)

Idź na swój "DolarCraft", który się kupy dupy nie trzyma, a Ty sam gówno potrafisz.

Jeszcze jakieś pytania do mnie? Podaj adres zamieszkania, porozmawiamy.

Nie trawię takich ludzi jak Ty, którzy robią się kimś, piszą jakieś kretyńskie komentarze, a w życiu nie osiągnęłyby tyle co ja nie tylko jeśli chodzi o Minecraft, bo jedyne co potrafią to krytykować kogoś, kto chce zrobić coś fajnego i ma możliwości. ;-)

Żegnam ozięble. :-)

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Pomysł bardzo dobry, brakuje czegoś takiego ;) Kwestia odpowiedniego skomponowania wszystkiego

The past is just data. I only see the future. - Ayrton Senna

Opublikowano

Pomysł bardzo dobry, brakuje czegoś takiego ;) Kwestia odpowiedniego skomponowania wszystkiego

Hej,

Bardzo cieszy mnie taka opinia, nam też brakuje, dlatego chcemy coś takiego stworzyć. Naprawdę motywują mnie takie wypowiedzi, jak widać - można normalnie i nie od razu zacząć od hejtowania. ;)

Mamy co raz większą motywację i nagromadzenie pomysłów, więc wkrótce powinno pojawić się więcej informacji! :-)

Pozdrawiam.

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Po co ten kretyński komentarz, gimnazjalisto? :-)

Idź na swój "DolarCraft", który się kupy dupy nie trzyma, a Ty sam gówno potrafisz.

Jeszcze jakieś pytania do mnie? Podaj adres zamieszkania, porozmawiamy.

Nie trawię takich ludzi jak Ty, którzy robią się kimś, piszą jakieś kretyńskie komentarze, a w życiu nie osiągnęłyby tyle co ja nie tylko jeśli chodzi o Minecraft, bo jedyne co potrafią to krytykować kogoś, kto chce zrobić coś fajnego i ma możliwości. ;-)

Żegnam ozięble. :-)

W 100% zgadzam się z Tobą Avaterysie..

Najlepszy serwer Wojny Gildii?

Sprawdz! - mc.proCrafters.pl

Opublikowano

Moze ja sie wypowiem ...

1. Kolejny serwer jest dla pieniedzy wiemy o tym obydwoje i duzo ludzi :)

2. Tym razem nie dopuszcze obiecuje Ci ze nie dopuszcze takiego latwego startu

3. I tak Nie wyjdzie Ci ten projekt sa lepsze pvp serwery

4. Nei znasz javy nie potrafisz i gowno umeisz w tym jezyku wiec wroc do skryptu.

5. Moim zdaniem twoje serwery sa dobre owszem , ale nie umiesz tego utrzymywac ;)

6. Szukasz hajsu zamykasz i otwierasz kolejny i tak w kolko \masz pomysl chlopie gdyby nie patrzec :)

7. Jestes "fejmem" nie twirdze ze nie bo ludzie gdy widza ten nick automatycznie wbijaja taki cos :) takze Gratuluje

8. Prosze Cie jesli ten serwer ma powstac zrob go an dluzej , i nie okradaj dalej dzieciakow po 10 lat ktorzy kupuja cos u Ciebie.. bo az mi smutno i powinenes dostac w ryja za to

9. Masz maszyne 16 gb ramu i nie masz zadnej 64 tajne zrodla ;D

10. Chcesz zrobic cos porzadnego blagam Cie nie okradaj dzieci a sam Ci napisze do 2 tyg wszystkie pluginy jakie bedziesz chcial ale nie okradaj jebanych 10-12 latkow ..

11. btw edit sa serwery jak go2mc :) zostaw im strone pvp ewentualnie minebook

Opublikowano

Moze ja sie wypowiem ...

1. Kolejny serwer jest dla pieniedzy wiemy o tym obydwoje i duzo ludzi :)

2. Tym razem nie dopuszcze obiecuje Ci ze nie dopuszcze takiego latwego startu

3. I tak Nie wyjdzie Ci ten projekt sa lepsze pvp serwery

4. Nei znasz javy nie potrafisz i gowno umeisz w tym jezyku wiec wroc do skryptu.

5. Moim zdaniem twoje serwery sa dobre owszem , ale nie umiesz tego utrzymywac ;)

6. Szukasz hajsu zamykasz i otwierasz kolejny i tak w kolko \masz pomysl chlopie gdyby nie patrzec :)

7. Jestes "fejmem" nie twirdze ze nie bo ludzie gdy widza ten nick automatycznie wbijaja taki cos :) takze Gratuluje

8. Prosze Cie jesli ten serwer ma powstac zrob go an dluzej , i nie okradaj dalej dzieciakow po 10 lat ktorzy kupuja cos u Ciebie.. bo az mi smutno i powinenes dostac w ryja za to

9. Masz maszyne 16 gb ramu i nie masz zadnej 64 tajne zrodla ;D

10. Chcesz zrobic cos porzadnego blagam Cie nie okradaj dzieci a sam Ci napisze do 2 tyg wszystkie pluginy jakie bedziesz chcial ale nie okradaj jebanych 10-12 latkow ..

Z jednej strony piszesz, że zrób coś porządnie i chcę to zrobić, a z drugiej strony straszysz mnie o atakach na serwer.

Gdzie logika?

Wiele takich pseudo hackerów już się przejechało na czymś takim... ;)

Co do okradania ludzi, Ty jesteś głupi, czy udajesz? Jedyne co zarobiłem na serwerach (realne pieniądze), to jest 7zł z X-Harda, bo cała reszta sklepów SMS była podpięta pod hosting. Co miałem zrobić z tymi pieniędzmi na hostingu? Chwalić się nimi przed kolegami, czy jak?

Myśl zanim coś napiszesz. Serwery padają przez nasze drobne niedopatrzenia, a najczęściej przez takich jak Ty, którzy błędnie odczytują nasze intencje i próbują zniszczyć coś, nad czym pracujemy i mamy nadzieję na wielki sukces.

Myśl o drugiej osobie, bo życie nie jest łatwe i kiedyś życie pokaże Ci jak to jest czuć się tak jak ja, kiedy z każdej strony lecą oskarżenia o okradanie ludzi, czego w życiu nie zrobiłem, no chyba, że chodzi o 7zł, to gratualacje i ciągle nas ktoś atakuje.

Pozdrawiam.

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Zwisaja mi pieniadze dla Ciebie , tutaj chodzi o dzieciakow po 8-14 lat ktorzy kupowali cos u CIebie na serwerze a ty go zamkneles po 2-3 dniach , to kurwa mac boli nic wiecej bo takich rzeczy sie nie robi

Opublikowano

Zwisaja mi pieniadze dla Ciebie , tutaj chodzi o dzieciakow po 8-14 lat ktorzy kupowali cos u CIebie na serwerze a ty go zamkneles po 2-3 dniach , to kurwa mac boli nic wiecej bo takich rzeczy sie nie robi

A czy ja to robię celowo? 90% sytuacji przez które serwer był zamykany był przez pewnych kretynów na poziomie gimnazjum, którzy nie potrafią przeżyć tego, że za każdym razem mi się udaję, chcę zatrzeć ten zły ślad po raz kolejny, może się uda. Mamy dobry pomysł, większe umiejętności, większe doświadczenie i o wiele więcej czasu, bo prawie pół roku. ;-)

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny lecz... lecz co z tego jak zapewne nie wypali...

Opublikowano

Serwery Avaterysa są dobrze zrobione, skonfigurowane. Miło mi się grało na jego serwerach, tylko szkoda ze padały tak szybko ;(

Avaterys robisz zajebiste serwery, ten serwer będzie jeszcze pewnie lepszy.

No wiesz Avaterys, każdego zazdrość ściska ze masz lepszy serwer, to trzeba mu ten serwer rozpierdolić bo mam gorszy od niego. No takie jest zachowanie ludzi, masz coś lepszego to zabiją Cię za to, zniszczą ci to i gówno wie co jeszcze ;)

Ja będę czasem u Ciebie pogrywał, bo na prawdę fajnie się gra, miło i fajnie mozna spędzic czas. Bo ja też tworzę serwer RPG od ponad 6 miesięcy, ale jakoś pogodzę czas, i pogram z kolegami u Ciebie na serwerze :)

Tak więc powodzenia z serwerem, nie przejmuj się i rób serwer :) Czekam na start :)

Opublikowano

Serwery Avaterysa są dobrze zrobione, skonfigurowane. Miło mi się grało na jego serwerach, tylko szkoda ze padały tak szybko ;( Avaterys robisz zajebiste serwery, ten serwer będzie jeszcze pewnie lepszy. No wiesz Avaterys, każdego zazdrość ściska ze masz lepszy serwer, to trzeba mu ten serwer rozpierdolić bo mam gorszy od niego. No takie jest zachowanie ludzi, masz coś lepszego to zabiją Cię za to, zniszczą ci to i gówno wie co jeszcze ;) Ja będę czasem u Ciebie pogrywał, bo na prawdę fajnie się gra, miło i fajnie mozna spędzic czas. Bo ja też tworzę serwer RPG od ponad 6 miesięcy, ale jakoś pogodzę czas, i pogram z kolegami u Ciebie na serwerze :) Tak więc powodzenia z serwerem, nie przejmuj się i rób serwer :) Czekam na start :)

Cześć!

Serdecznie dziękuję Ci za takie wsparcie, po raz kolejny... Moje zachowanie jest już śmieszne, jestem tego świadomy i wygląda jakbym robił tę całą szopkę celowo, ale tak nie jest... Ja po prostu chcę pokazać, że potrafię zrobić coś jeszcze lepszego niż wszystkie poprzednie projekty, pokazać, że się nie poddaję, a wszyscy ci, którzy źle mi życzą spuszczą głowę przy tym projekcie. :-)

Nauczyłem się od pewnego czasu sporo nowych rzeczy - m.in. podstaw, a nawet troszkę więcej niż podstaw jeśli chodzi o Bukkit API, mam masę pomysłów i chcę, wreszcie zrobić coś, co cieszyłoby społeczność Minecraft i mnie. Coś, gdzie wchodziłoby się z chęcią, a nie z przymusu, gdzie poznawałoby się ciekawych ludzi, bo ten kwadratowy świat ma to coś w sobie. ;)

Pozdrawiam.

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Pomysł dobry tak jak Kicha napisał... Mam nadzieję iż wypali. Ciekawy jestem tych 20 arenek tematycznych :)

Zapraszam do lajkowania!!! Pomgołem/Podoba Ci się moja treść? Daj Like i zostaw coś po sobie :)

thumb_pre_1374837071__884049964027144348

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...